Vektra u stečaju zbog 21 milion eura duga

Bez autora
Feb 22 2012

Podgorički Privredni sud donio je rješenje o pokretanju stečajnog postupka u Vektri Montenegro, glavnoj kompaniji biznismena Dragana Brkovića. Sudija Privrednog suda Miodrag Anđelić najavio je da će rješenje o otvaranje stečajnog postupka biti dostupno strankama 27. februara. Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u Vektri Montenegro podnijeli su krajem prošle godine OTP banka i Crnogorska komercijalna banka zbog potraživanja od 20,9 miliona eura. Riječ je o kreditu koji Brkovićeva kompanija nije u mogućnosti da vrati. Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB-a, podnijela je krajem novembra Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića zbog duga od skoro 100 miliona eura. Uvođenje stečaja je, osim u VektriMontenegro, traženo i za kompanije Vektra Boka, Horajzon Lodžistik, Vektra aviejšn i Vektra investments.

Vektra u stečaju zbog 21 milion eura dugaPodgorički Privredni sud donio je rješenje o pokretanju stečajnog postupka u Vektri Montenegro, glavnoj kompaniji biznismena Dragana Brkovića.

Sudija Privrednog suda Miodrag Anđelić najavio je da će rješenje o otvaranje stečajnog postupka biti dostupno strankama 27. februara, prenosi Mina biznis.

Zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u Vektri Montenegro podnijeli su krajem prošle godine OTP banka i Crnogorska komercijalna banka zbog potraživanja od 20,9 miliona eura. Riječ je o kreditu koji Brkovićeva kompanija nije u mogućnosti da vrati.

Kompanija OTP faktoring, koja se bavi otkupom potraživanja i loših kredita kod CKB-a, podnijela je krajem novembra Privrednom sudu zahtjev za uvođenje stečaja u više preduzeća u vlasništvu Brkovića zbog duga od skoro 100 miliona eura.

Uvođenje stečaja je, osim u VektriMontenegro, traženo i za kompanije Vektra Boka, Horajzon Lodžistik, Vektra aviejšn i Vektra investments.

Rasprava o privatizaciji Vektra Boke, na jučerašnjoj sjednici SO Herceg Novi, protekla je u znaku informacije da je uveden stečaj u kompanijuVektra Montenegro, koja je prije više od četiri godine privatizovala HTP Boka i do danas nije uradila ništa od obećanog. Nijesu izostala politička nadgornjavanja, iako znatno blaža nego na konferencijama za novinare održanim tim povodom prošle nedjelje.

Skupština je obaviještena o zaključku sindikata Vektra Boke da će 27. februara organizovati protest radnika. Zaključak Andrije Radmana (DPS) da se zakaže vanredna sjednica SO na kojoj će se razmatrati dokumentacija o privatizaciji Vektra Boke i posljedicama stečaja nije dobio zeleno svijetlo, uz obrazloženje da je na prethodnom skupštinskom zasijedanju već donesen sličan zaključak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik